Borůvkový dort podle APETITA
Potřebné ingredience
hotový korpus z křehkého či piškotového těsta nebo sušenkový základ/ 600 g mražených malin(borůvek, jahod....) / 3 čerstvá vejce, žloutky a bílky zvlášť / 150 g krupicového cukru / 1 lžíce citronové šťávy / 500 g tvarohu ve vaničce / Želatinový ztužovač za studena od Dr.Oekter / 500 ml smetany ke šlehání / maliny, lístky máty a moučkový cukr na ozdobení
Postup přípravy
Kolem korpusu dejte obruč z dortové formy (upečené křehké či piškotové těsto položte na talíř, sušenkový základ nechte ve formě). Náplň rozetřete na těsto a uhlaďte. Nechte aspoň 2 hodiny v chladu tuhnout.
Kdo chce, navrství nahoru ještě ovoce a přelije želatinou. Použila jsem červené Dort-želé od Dr.Oetker, vody jsem dala 250ml.
Nechat nejlépe přes noc, ať pořádně zatuhne. Zdroj:http://www.apetitonline.cz/recepty/8393-malinovy-tvarohovy-dort.html
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé